donderdag 8 mei 2008

Facebook en contact

Het Vredespaleis huisvest onder andere ook De Haagse Academie voor Internationaal Recht. De Academie organiseert ieder jaar weer een reeks colleges, ook bekend onder de aanduiding 'zomercursussen'. De onderwerpen, dit jaar 15 verschillende, hebben uiteraard een internationaal juridisch karakter. Dit jaar komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: "Protecting Children and Preventing Abduction: The Experience with International Instruments" en "Disputed Islands in the South China Sea and Southeast Asia under International Law".

De, meestal jonge, deelnemers aan deze zomercursussen komen van overal. En u raadt het al, niet alleen wordt er kennis opgedaan, er wordt natuurlijk ook gewerkt aan het opbouwen van vriendschappen en netwerken. Je weet immers maar nooit hoe handig dat kan zijn als je wilt gaan jobhoppen.

De Akademie heeft het nut van het onderhouden van contact tussen de studenten altijd al onderkend en daarom bestaat er dan ook een alumnivereniging. Er was zelfs een website, maar die werd helaas niet zo goed onderhouden en we weten wat er dan gebeurt. Wat nog rest is een eenvoudige tekst met wat algemene informatie. De rest is weg, foetsie! en dus is het lastig om contacten met je cursusgenoten te onderhouden.... zou je zeggen.

Enige tijd geleden meldde ik mij aan in Facebook namens de bibliotheek van het Vredespaleis en natuurlijk keek ik zo eens rond in de 1000den groepen die daar bestaan. En, jawel hoor, een groep met de naam "Hague Academy of International Law" met de aanduiding Student Groups - Alumni Groups borrelde zo op op mijn beeldscherm. Inmiddels staat de teller op 218 studenten, waaronder ikzelf, hoewel ik nooit deelnemer ben geweest aan een van die zomercursussen. Even in de gaten houden wat daar gebeurt.

De problemen rondom het inrichten door de Akademie van een informatiekanaal voor oud studenten worden dus opgelost door de studenten zelf. Mooi!

Geen opmerkingen: